Over franzgustav

In franzgustav geniet je vanaf half 9 ’s ochtends van (h)eerlijke food en drinks met een leuke twist. Van een licht ontbijt, over een uitgebreide brunch tot een lekker stukje taart met een koffie. Altijd bediend door vriendelijke mensen.

ma, wo, do & vrij 08u30 - 14u30
zaterdag & zondag 08u30 - 18u30
Ham 163, 9000 Gent

Wat we doen?

franzgustav, dat is een beetje de typisch Berlijnse sfeer van koffiehuizen met ontbijt, brunch of zoete taart... combineren met de gezellige – soms wat lawaaierige – drukte van een Madrileense bar waar je binnenspringt om iets eenvoudigs te eten. En als het mooi weer is, geeft het grote hoekterras je het gevoel dat je ergens in een vergeten wijk van Rome met vrienden zit te genieten van een uitgebreid aperitief.

Maar dat alles op z’n Gents. Een beetje met een hoek af dus, maar altijd met een glimlach bediend en met veel liefde voor eten en drank. En voor onze klanten.

Zin in een knapperige croissant met een espresso en een verse vruchtensap? Of liever wat tijd nemen en uitgebreid brunchen met bijvoorbeeld een eggs florentine en American pancakes? Één van onze huisgemaakte limonades proberen met een stukje cheesecake bij? franzgustav is jouw ideale bestemming! Makkelijk bereikbaar bevinden we ons in een charmante wijk even buiten het stadscentrum.

Over ons

Gustaaf en Françoise zijn de dooppeter en -meter van Jan Roegiers. Hij opende in 2016 de zaak die hij naar hen vernoemde maar verbasterde tot franzgustav. Van dag -1 werd hij bijgestaan door Lennert Boussery die in 2020 mede-zaakvoerder werd.

 

Samen runnen ze franzgustav en bouwden ze het uit tot wat het vandaag is geworden. Beide doorliepen niet bepaald het typische horeca-parcours, maar delen wel de passie voor lekker eten, verzorgde dranken en de liefde voor vriendelijke bediening.

 

Je vindt ze soms samen in franzgustav, heel vaak ook één van hen beiden. Ze worden immers bijgestaan door een enthousiast team van vaste medewerkers en een hoop studenten die allemaal één zaak gemeen hebben: hun glimlach staat gebeiteld op hun gezicht.

Kunst bij franzgustav

Elke 3 maanden vragen we een andere (meestal Gentse) fotograaf om ons hoekje om te toveren tot een kleine exhibitie.
Op die manier krijgt de kunstenaar in kwestie de kans om zijn of haar materiaal ten toon te stellen en bieden we onze bezoekers telkens opnieuw een leuke experience.

Tot nu toe gaven we onze muren reeds ter beschikking aan onder andere Kurt Van der Elst, Giannina Urmeneta Ottiker, Jarod Mauws, Charline Schumacher, Peter Terrin en nog zo veel meer getalenteerde fotografen.
Op dit ogenblik genieten we van de tentoonstelling van Amandine Grulois.

Sfeerbeeld!

Honger!

Reserveren of een cadeaubon kopen?

Klik rechts onderaan je scherm de gewenste optie aan.

franzgustav

Ham 163,
9000 Gent

Contactgegevens